Måndag = Lång dag

Pust så trött jag är....har varit en sååå lång dag men nu är den snart över och jag får snart gå och lägga mig...kan jag behöva. Nu blir är det bara tre dagar kvar att jobba den här veckan...skööönt. Ska givetvis jobba 2 maj, men jag har inte riktigt råd att ta mer smester...vill ju spara lite.

Ebba är en fjant idag, som vanligt. Jag kastar lite leksaker till henne men hamnar de på en plats där hon inte riktigtvågar ta den så står hon där och gnäller i tio minuter innan hon vågar ta den....suck...men jag ger mig inte...jag tänker inte plocka fram den till henne.

Idag har jag gett Jill en present som jag tyckte hon behövde, hon blev så glad  =)
Det fanns förresten en del grodyngel när jag kom till jobbet idag, fick spola ut några (läs; många) i toaletten, både levande och döda, men sådant är livet. Hoppas några klara sig och som vi får släppa ut som grodor.

image114
Present till Jill =)

Nu är det outsiders och snart kommer K hem till mig!! 

Massa mys åt folket!

Kräk....euh =(

När jag sitter i godan ro och äter min kvällsmat hör jag ett oroväckande men bekant ljud från Ebba. Hon är på väg att kräkas, hjälp!! In med henne på toan där hon ulkar lite, men kom inte så mkt. Inte så konstigt när hon inte ätit något på hela dagen knappt. Kanske dags att byta foder igen. Hon avgudar inte detta längre som hon gjorde innan. Får hitta något annat billigt bra att blanda upp det gamla med.

Skulle ju tvätta idag, men oj, jag tog visst fel på tiden, 4 timmar för sent  =S Tur fanns det en tid på tisdag så K kunde tänka sig att vätta eftersom hon ändå är ledig =D

Var även ute på en skön promenad och Ebba fick springa lite fritt, fast med kopplet på, vågar inte riktigt släppa henne helt lös. Hon sprang mycket och tyckte det var kul.

image113

Nu ikväll var även Erika upp en sväng och vi tjötade lite om allt möjligt. Hon får äran att passa Ebba lite imon eftersom jag jobbat till 18 och K kommer inte hem förrens på kvällen.

Nu myser Ebba och jag i soffan! Eller hon på sin kudde och kollar film på trean.

Hoppas ni haft en bra dag!

Kram

Aj, mina stackars små fingertoppar!

Nu när man är en ny gitarrägare blir det ju en del klinkande. Och det i sin tur leder till att en del fingertoppar blir lite ömma. Men det får man ta, det går bara bättre och bättre. Önskar bara att jag kunde sjunga lite bättre. Tur man är själv hemma just nu så man slipper att gå någon på nerverna.
Fast nu är jag så uttråkad att jag inte vill vara själv hemma längre. Iofs har jag ju Ebba....men ändå. Visst kan det vara skönt att vara hemma själv ibland, men jag trivs att ha folk omkring mig. Saknar min älsling massor. Saknar alla vännerna med. Bara för det är det ingen som är hemma här idag....men jag övlerlever nog.

Jag har faktiskt en del att göra idag. Måste skriva mina IUP (individuella utvecklingsplaner) och ÅP (åtgärdsprogram). Har mitt första samtal imon, pust. Varför sa jag att jag kunde en måndag?? Sen måste jag tvätta med. Men har tagit lite paus nu på en stund, vet dock inte hur länge  ;)

Och idag är det faktiskt  en stor dag. Det är Noahs dopdag. Fast jag får komma och fira det en annan dag. Idag är det familjen som är där, hade blivit lite väl mycket folk annars. Men jag hoppas vi ses på lördag Madde! Det ska bli skoj!!

image112
Noah är en stor pojke nu, 3 månader och tre dagar!






Fästing...=S

Ebba har haft sin första fästingen för i år. Det lär säkert bli fler så man får hålla koll på henne. Kanske ska köpa något till henne så de inte vill bita henne?!
image110
Ser ni den lilla rackaren? Så äckliga de är.

Efter att jag tagit bort den åkte den direkt ner i toan  =)

image111
Ebba och jag på promenad i skogen där jag plockade vitsippor.
Så skönt att ha henne hemma igen, har saknat henne massor!

Nu Kaffe!

Hejsan hoppsan....

....har visst inte skrivit ett tag. Tog en liten paus =P Men det har funnits en del att göra denna vecka. Låånngggaaa dagar på jobbet och ingen ork på kvällarna, plus en krånglande bloggportal....det gör att det inte blivit något bloggande.
Kom på att jag inte visat alla saker jag fått när jag fyllde år. Här är de jag fick när jag var hemma förra helgen.

           
Många fina saker från Carro och Filippa!!


  
Fick en spargris från syster, ska ju få något mer nästa gång jag kommer hem. Och en glaslampa med en rosa manet i fick jag av farmor. Fick även fina blommor som fortfarande lever  =)

image108
Jag fick även lite pengar av ma och pa så jag kunde köpa min efterlängtade gitarr   =)

Nu är det vår och sol och härligt ute, snart är det dags att plocka fram sommarkläderna?! Det är ju så skönt att man har det jobbet man har så man får vara ute mycket och kan få lite färg!

På jobbet har vi även fångat in läskiga grodägg som vi ska följa utvecklingen på...hihi...det tycker jag är såå roligt! De växer riktigt fort, vill nästan åka till jobbet nu bara för att kolla till dem lite.

image109

Erika var här igår och vi cyklade och handlade lite och lagade sen taccos och dog i soffan. Vi var såå trötta efter en dag på jobbet. Erika är inte så van att gå upp tidigt   =P

Underbart skönt med helg ska jag säga. Under dagen idag har jag fått ganska mycket gjort. Jag var först och tränade i morse, därefter har jag städat och sen gått en lång promenad. Har även lagat lite mat, spelat gitarr och slappat en massa!

Ikväll blir det bara lugnt och slappt, kanske lite jobb, har ju mina utvecklingssamtal ganska snart. Vad gör man när man inte hinner skriva det på jobbet?!
K är inte hemma på två dagar nu, hon är i småland och hälsar på lite folk. Så jag får roa mig bäst jag kan!
Tycker det kan vara ganska skönt att vara själv ibland, vad tycker ni?!

See you

Sol?!

Nu är helgen i Ljungby snart slut, men det har varit en bra helg! Har ju firat min födelsedag igen och fått lite fler paket...och det tycker jag är så skoj! Kommer lägga in bilder sen.

Jag fick pengar till en gitarr av ma och pa....så nu har jag beställt två gitarr böcker  =)  så fort jag har gitarren i min ägo ska jag börja klinka lite och bli grym på gitarr! Sen fick jag en fin lampa i glas med en rosa manet i av farmor. Har fått en spargris av syster än så länge för hon visste inte vad ja önskade mig, så det berättae jag för henne. Men man kan ju alltid ringa och fråga innan säg...=P sen ficka jag en massa fint av Carro och Filippa, armband, halsband, skärp och en muffinsbok!

Tack ska ni ha för allt fint! Det har helt klart varti extra roligt att fylla 25!!

image96
Jag vill ha, fast helst ska det vara rosa!

Solen är avsaknad idag, fast den kanske kommer om molnen kan tänka att flytta lite på sig. Sitter ute just nu, men börjar bli lite kallt så får väl gå in och kanske ta mig en film att titta på eller läsa klart min bok! så spännande nu!
Igår var vädret helt underbart med sol och grillning, mums. Vi blåste även lite såpbubblor, hihi!
I fredags var jag hos Ida och Johannes för att se hur fint de fått i sin lägenhet, wow.....en mycket stor förändring helt klart! Nytt är alltid fräscht!

Idag söndag bär det snart av till Kristianstad, eller i eftermiddag någon gång. Ma och pa fick för sig att köra ner mig  =) De är så snälla så, tack ska ni ha!

Nu gå in och mysa lite, kanske äta något med, börjar ju bli hungrig!

image97


Gissa vad det är?

image84

Vad är detta tror du? 

Gissa först, fuska inte  =P









image86

En modernare grytlapp, inget för mig i alla fall.

Gissade du rätt??

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?
                             Nej, det är ingen vanlig dag.                              
För det är min födelsedag!
Hurra, hurra, hurra!!


image71

Dagen idag, 15/4, fyller jag så kallat kärring, 25år!

Dagen började ju bra med frukost på sängen och paket =)
Sen fortsatte den i samma anda med en massa grattis hälsningar och god mat!
Men syster har glömt mig  =(


image77

Några av de fina presenterna jag fick när jag fyllde 25 år.

Fler bilder på fler presenter kommer lite senare!
Tack alla för allt fint!

        

Melodifestivalen...och lite till.

Helgen har varit perfekt, mer än vad man kunde förvänta sig! Och det var alla ni som kom som gjorde den! Tack för allt mina kära vänner. Ni gick verkligen in för er uppgift och det gjorde festen. Tack för alla fina presenter, jag behöver inte önska mig halsband på ett bra tag nu  =P

I fredags kväll droppade det in ett par trevliga vänner som ni vet. Vi käkade gott och snackade en massa strunt.
I lördags kom några fler och då gick vi ner på stan en runda, framåt tolv, när alla äntligen hade ätit frukost. Vi fixade lite förnödenheter inför kvällen och tog oss en fika på Teapot, så mysigt där!

           
På promenad genom staden, Anna, Ida, Karoline, Linda, Carin och Emmeli. Frånvarande på bilden är Martina och jag, Johanna.

   

Fika på Teapot. Mysigt med udda koppar och fat och gott med varma scones med marmelad och te!


Melodifestivalen!

Vem är vem?

   image80
Afrodite  minus en medlem

   image79
Carola

  
Charlotte Perelli


Pontares indian

   image75
Roger Pontare

   image73
Bröderna Herreys

   image88
Lotta Engberg

På söndagen tog vi det lugnt, det var ju dags för alla att snart åka hem.
vi tog en skön lång promenad i solen å sen var det städning.

         
Kalle, Martina, Anna, Jag och Ida var ute på en lång promenad. Det var så varmt coh skönt. 

   
Vi träffade på en vacker påfågel och en gammal cykel jag va tvungen att fota!


Oj vad godis det va kvar på söndagen. Tänk att tio personer har ätit av det under lördagskvällen.

image89

Glass

Igår åt jag en mycket god glass, gammal som nu är ny, Lakritspuck!


Lakritspuck

Lakritspuck

NYHET! Årets comeback!
Lakritspucken tog hela Sverige med storm när den lanserades 1982.
Nu relanserar GB produkten igen!

Den får fyra av fem glassr av mig!! Prova den om du tycker om lakrits!

Lakritspuck    Lakritspuck    Lakritspuck    Lakritspuck


Äntligen fredag!

Fast nu är den snart över ju! Dagen har bestått av att jobba 7.00-13.00 skönt med en tidig dag, men jobbigt att gå upp 5.30 för att ta bussen vid 6.30 så man är framme på jobbet klockan två.
Dagens kommetar på jobbet av en 11 årig pojke:

Johanna, visst är en kondom en fågel?

ja vad ska man säga....

Väl hemma från jobbet blev det en promenad sen en massa att fixa med. Började laga lite mat inför imon och så. Sen droppade lite gäster in, för lite mat och mys och en massa prat....mest om skolan faktiskt...vi var fem lärare av sex =) Imon kommer det fler gäster....det kommer bli en superbra fest!!

image55

Nu sitter jag här  och fundera på om K ska ringa och säga att jag ska hämta henne eller om hon kan ta sig hem själv. Jag är så trött.....vill lägga mig snart och sova....måste ju vila upp sig inför morgondagen.

Sov sött!


Snart är det helg och då blir det skoj!!

Denna veckan har det varit en massa att fixa med. För imon kommer det massa folk hit!! Och på lördag är det dags för Melodifestivalen. Dagen idag har gått åt till att jobba, systemet, städa och dona. i veckan innan har vi fixat klart kläderna vi ska ha på oss, handlat och börjat förberedalite annat. K har till och med skurat sin balkong idag...hehe...riktigt smutsig va den och grannarna fick en störtskur...opps...

På lördag blir det massa sång och musik och givetvis guitateHero...det är så roligt även fast jag kör på det lätta =)
Såg ett klipp på youtube innan på en kille som spelade helt sjukt grymt....så bra ska ja bli =P

http://www.youtube.com/watch?v=Y5a5aqkRcsQ

Nu badar jag fotbad så mina fötter ska bli rena och fina, man börjar ju med lite lättare skor nu...coh sen är det ju så skönt. Måste ju använda mina fotbombskulor jag fick i julklapp av Louise! Tycker allt att du ska köra ner hit efter jobbet på lördag så kan du ju va med oss och ha det skoj!!


Ha det bra vänner!

Min stackars lilla goding...

Min kära mor ringde för en stund sedan och berättade att min ldsta systerdotter Thea har fått en allvarlig hjärnskakning när hon ramlade av en häst igår, söndag. Hon fick sova på sjukhuset och allt, men är hemma i sin säng nu. Hon får inte titta på tv, spela dator eller läsa. Hur kul kan hon ha min sötnos. Får se vad jag kan hitta på till henne, känne att jag måste skicka hem något till henne....det är ju riktigt synd om henne. Hon får vara hemma från skolan i en vecka nu och det tyckte hon var skönt iaf =)

Tänker på dig och er andra. Krya på dig Thea älsklingen. Älskar er!

Idag efter jobbet har jag bakat smarriga, förhoppningsvis, cheescake muffins. Kommer bild senare på dem. Det är till fikat på jobbet imon. Sen har jag plockat iordning lite här hemma och när K ringde och sa att hon glömde sitt nässpray cyklade jag med det till henne. Hon är på någon slags samkväms grejs med jobbet ikväll....själv är jag här hemma....men ganska skönt iaf. Ska nog krypa ner i sängen snart, ska bara fixa lite till först...

Har inte gjort dessa....men inte långt ifrån =P
Ska bara...


Helgen

Helgen har varit bra, och jag är så gott som frisk. Lite förkyldning och hosta kvar men det hindrade inte oss från att hitta på lite saker i helgen.

I fredagskväll var vi och kollade på Handboll, Kristiastad - Trelleborg, och de förlorade givetvis. De va helt enkelt för kaxiga på plan. Vi hade ståplats uppe på läktaren, Kalle jag och Linda, pust det var varmt det. Men ganska skoj att kolla på även fast Kristianstad förlorade.

På lördagen tog vi det ganska lugnt. Kalle va lite sämre då med feber och så, men vi frostade iaf av frysen =) (eller var det i fredags?) och sen beställde vi Thimat, mums! Mamma och pappa kom och hälsade på och hade frukost med sig =). De hade kört brodern till Malmö till tåget som går till flyget som skulle ta honom till USA. I en månad ska han vara där, fusk!! Efter en god frukost åkte jag å mappa till stan och inhandlade lite av varje. Jag köpte lite skor oxå. Ett par av dem var faktiskt ett fynd. Ett par rosa-bruna converse 399kr och har kostat 699kr, så då köpte jag tre till på skopunkten... =P

Igår, söndag, kändes det som man gjorde massa, men ändå inget. Vi var bland annat och kollade på damfotbollen, Kristanstad - Djurgården 2-1. Så duktiga de var!! Och till och med jag tykte det var roligt att titta på.
 
Känns som om man varit ledig i evigheter bara för jag endast jobbat 2 dagar förra veckan, men nu är det dags att ta tag i det igen!

Sjuk =(

Nu har jag varit hemma från jobbet i två dagar  =(
Skulle nog varit hemma fler men tjurig som jag är gick jag till jobbet iaf, jag var ju inte döds sjuk iaf.
Så vi har varit två sjuklingar här hemma, inte alltid så kätt, kan lätt bli lite gnälligt från båda hållen.
Skönt att det bara är fredag idag så man har två dagar till att vila upp sig på!
Idag har det varit mycket tv och tv och bokläsning och lite annat, har lite mer ork idag än vad jag hade igår. Har beställt lite spel till Singstar med, så det kan bli att sjunga av nästa lördag då det är dags för...
...MELODIFESTIVALEN!!
Det hoppas vi kommer bli så kul!!
        
Vad som händer ikväll får tiden utvisa, känner inte för så mycket just nu, men lite luft och vårsol hade inte varit fel just nu när man varit inne hela dagen.

Har även inskaffat Guitar Hero, det är såå kul!! Bra att K är mer teknisk än vad jag är =P


Ha en underbar fredag mina vänner, hoppas ni är friska och mår bra! Njut av denna vårdag!

Puss och kram

Sjuk....!?

Som sagt så blev jag ju ganska förkyld när jag var i fjällen och det sitter ju i ett tag. Kände mig bättre i söndags och igår, men på kvällen igår efter träningen kände jag mig helt orkeslös och ont i kroppen, men ingen feber hade jag. Masade mig upp tidigt för att gå till jobbet och det gick bra kändes dock att man varit ledig i 10 dagar och hade mycket att sätta in sig igen. Väl hemma igen kände jag mig inte alls frisk, men inte allt för sjuk heller. Bara allmänt orkeslös. Till råga på allt är ju K sjukskriven för sin axel och har blivit sjuk med feber och förkyldning. Pip och gnäll från oss båda, men har fått gjort en del måsten som att laga mat och lite så.



Ska jag orka med det utlovade fotbadet då tro? Ja, vi får väl se?! Men champanjen som K köpte i lördags, var egentligen menat till söndag då vi varit tillsammans i 27 månader  =), får vänta till ett senare tillfälle när vi kan njuta max av den =)



Nu ska vi ta hand om varandra här!


Branäs...

Branäs var helt ok, låg lite väl mycket ute i ödemarken, men jag klagar inte. Tog inga bilder runt omkring, skulle gjort det så ni skulle få se vilka ruckel till hus det var där, men kanske kan trolla fram något senare.

Har som sagt alldrig stått på ett par skidor, men för att vara förstå gången så åkte jag ganska bra. Böj på knäna och ut med rumpan. Louise tips, och det fungerade toppen. Ramlade inte förrens ganska sent på första dagen så känner mig ganska stolt!

Tyngden på dalskidan, älskilng!!

Det blev fyra dagars intensivt skidåkande men en massa sol, och det bästa av allt var den varma oboyen med mintuu =) (prova det mina vänner om ni inte gjort det förut, smakar som flytande after eight).

Det läskiga med skidåkningen var när det gick alldeles för fort, då blev det rumpan direkt. Detta hände speciellt i de röda backarna som Louise lurade ut mig i, och jag själv.  Men det är ju tur att man vågar prova iaf =)

Det var riktigt härliga dagar men sköna människor att umgås med, synd att ni blev lite sjuka, blev ju jag med iofs...jätteförkyld, men det är inget man råder över.

Något jag lärt mig är att skidsemester med två barnfamiljer är inte någon sova ut på mogonen semester, här var det att stiga upp klockan sju på morgonen, och några dagar var vi faktiskt vid backen klockan 9.

Detta vill jag göra igen!


På väg till Branäs, jag fick agera kartläsare, och det gick ju ganska bra med våra lokalsinnen =)


Snygga skidåkare, tur att det finns snö öm man klämmer fingret, vilket aven hände mig...AJ!!


Hugo Boss och en trött Wilma....riktiga godningar!!

Oboý med mintuu, grillad korv med cola och mer varm choklad med grädde och en 2 pointare, prefekt pausfika =)

Vilken utsikt det var på toppen, men varflr kan det inte vara soligt och fint väder hela tiden??

Två snyggingar på väg hem, regn, regn...en massa regn...

RSS 2.0