Huvudet upp och fötterna ner!

Det är väl så det ska vara. Men just nu är allt upp och ner och bak och fram!

Tiden läker alla sår, right??

Skynda långsamt, ett steg i taget.

Det är värt det!


Hemma igen!

Nu är man hemma igen och det är ganska skönt även om det är snorkallt här i Ljungby, men det är ju vinter så!

Snart ska man börja jobba och stå i men det ska nog bli ganska skoj ändå!

Finns mycket att greja med och plocka med där hemma. Mycket att visa och plocka upp och berätta. Fixade lite hemma i lyan men tog mig en avstickre hem till Ljungby över helgen för att träffa alla och visa lite och berätta hur allt varit. Hemma för att lämna lite presenter med eftersom de inte blivit några julklappar ännu, de kommer ju nu!

Idag har jag hunnit med två fikor och nu ska jag snart iväg på middag och lite tjöt!
Imon blir det familjemiddag och grejer!

Nu tickar klockan och det är dags att bege sig. Har laddat rösten så jag orkar berätta allt igen, men det är roligt att berätta om vår toppenresa. Nästa år blir det kanske två månader ist eller vad säger ni tjejer!?

Njut av denna underbara fredag!

Puss

De sista dagarna i Thailand!

Det blev en skoj fest inför fullmoon på stranden! Mycket dans och träffade massa folk, pratade med Londonbor och Danskar bland annat. Har fått prata en massa engelska hela resan och jag har klarat mig battre än jag trodde faktiskt, jag och min dåliga engelska. Efter ett par öl kan man förvanansvart mkt!
De hade byggt upp värsta stället inför den har festen och det gjorde att det blev lite roligare. Man kunde stå och dansa nere i sanden eller uppe på en perrong. Det var stort och öppet och det fanns plats till alla.
Kvällen blev lång och man gick och la sig sent men var uppe och ute på stranden till 12-13 ungefär! Den här dagen var det mycket vatten och höga vågor, för höga för att vara vår smak egentligen! Det blev kallsupar och illamående och blöta grejer, så kan det gå. Tur att inget flöt iväg!
På stranden såldes mycket mat och dricka. Det var majs, kyckling och massa färsk frukt. Det fanns även massa hundar både fina och lite skabbiga. De hade en sak gemensamt - de var smällfeta! De fick alla människors rester som de glatt smaskade i sig. Eftersom alla matade dem blev de ju inte direkt skygga. De satt och tiggde mat och gick mer än gärna fram till alla som hade mat omkring sig. En hund attakerade Maria och la sig på hennes plats och ville inte flytta sig från den. Vi försökte få bort den men vågade ju inte ta i den för mkt eftersom de kan bitas och de vill man inte. Jag och Lisen låg dubbelvikta av skratt, HAHAHA...det var så roligt. Maria roade halva stranden. Det var vår sista sol och baddag, PRESSA!! Lugn kväll med shopping och packning och tidig kväll. Klockan ringde på tok för tidigt på morgonen typ fem eller något sådant - Det var dags att bege sig till Bangkok!

Koh Samuis flygplats var något utav det vanliga. Den var grön fin och luftig. Inga Väggar som ringade in en det var lite häftigt. Flygresan tog ungefär en timme, Vi flög klockan 6 och var i Bangkok strax efter sju. Här var det mycket kallare än vi var vana vid, Nästan så man behövde långärmad tröja nu! Vi begav oss till en Bckpacker gata (Namnet står helt still nu) Där letade vi upp ett hotell. Fick leta ett tag eftersom alla run har ju inte egen toalett och det vill vi ha! Fick ett bra rum som vi var nöjda med dessa två dagar vi hade kvar! När vi checkat in tog vi en liten tupplur på tre timmar - Välbehövligt!
Det blev mkt shopping på gatan och vi åkte aven till ett köpcenter MBK och det var sju våningar höggt! Under eftermiddagen och kvällen hann vi nästan gå två våningar...hehe...så mkt affärer och dyligt! Vi fick även fin fina naglar - Vi förlängde dem och malade dem fint! Kvällen var lugn och bjöd på mer shopping! Maten vi åt var inget vidare..

Dag två var jag lite seg, trött och hade svårt att komma igång. Blev ju senare sjuk, JIPPIII!
Vi åkte till ett palats och kollade på smaragdbuddan och lite andra gejer, vi åkte även lite flodbåt och avslutade dagen men mer shopping på MBK, love it. Vi gjorde de andra planen då och plan nummer sex var värsta marknadsplanet. Grejer och kläder överallt och vi gick visst lite vilse. Vi var även vid ett köpcenter bredvid och där sålde de tydligen de äkta varorna men vi konstaterade att det var inget för oss, var lite folk och dyrare så vi tog MBK ist.
När vi väl åkte hem fick jag nästan gå hem och lägga mig direkt. Fick ingen mat i mig utan sängen lockade mer. De andra åt mat och gjorde sin sista shopping. Jag hade ju gjort den på MBK så min reskassa var ju nästan slut då så lika bra att gå hem och sova.

Hemresedagen började ju inte så lysande för mkt, illamående och dant men efter lite toabesök så piggade jag på mig. Med proppfulla vaskor begav vi oss till flygplatsen. Min väska vägde mest, opps. Men vi kom igenom utan överlast, det var på håret. Halvvägsigenom passkontrollen får vi stanna och böta, 1000b. Vi har stannat 2 dagar för länge. MAn får bara vara i Thailand i 30 dagar, vi var där i 32. Oj då...men det gjorde inte så mkt.

Sen väntade en LÅÅÅÅNNGGGG flygresa hem. Först 6 timmars flygresa sen 6,5 timmar till. Dessa flyg var lite lyx. MAn fick god mat och bra service. De kom med dricka och tilltugg hela tiden, gott. När vi kom till frankfurt och skulle ta det sista flyget till Göteborg var det svenskt. Då fick man ingenting om man inte ville betala för det. Kaffe och en kanelbulle 50 kr, jo visst. Tack så mycket, men nej, Tack! När vi landade i Sverige så skulle de givetvis apploderas...så typiskt svensk. Det var första gången på den här resan jag upplevt det.

Väl hemma ville vi nästan ta nästa flyg tillbaka, det är ju kallt i Sverige och nu var det inte lika lockande. Men roligt att träffa alla igen ändå! Åkte hem till Lisen och jetlagen har inte varit så farlig om ens märkbar, skönt!

Detta har varit en underbar resa och bilder och mer berättande kommer, håller på och jobbar på det, finns 1500 bilder att välja mellan =)

Puss och Kram

Fran Koh Phangan till Koh Samui

Pa Koh Phangan var det fullt os och party nast intill varje dag...Mycket sena kvallar och en och annan drink slank ner...

Det var allt fran Poolparty...det var spannande...sen var vi pa half moon party mitt ute i djungeln... Dar var det fullt med folk som dansade malade sig med sjalvlysande farg och kopte lysande armband och dyligt...Allt for att liva upp dansen lite till...:) JAg fick visst ett sjalvlysande armband...Cool jag var..:P
Mindre cool var att man blev erbjuden droger...nej tack till det, sadant vill jag inte veta av!

Solen kom ju oxa tillbaka forstas och vi kunde ligga och glassa och bada vid den lite snuskiga poolen...vattnet dar var ju inte det basta..men det gick att bada i anda.

Vi har aven provat pa att spela biljard och jag ska saga att jag vann.....INTE.... Men jag hamnade i ett for daligt lag skyller jag...de andra tjejrnas lag var battre...Det var ett par Australiensare som bjod med oss och  forsag oss hela tiden med nagot att dricka...inte alltid fel...Men de  forsokte nog supa oss under bordet och det hade nog nastan gatt om vi tagit den giftiga shotten...de hade blandat tre slumpvis utvalda spritsorter till en shott...tur vi inte gjorde det...smakade ju ravgift, smakade bara lite genom att doppa ner fingret.

Vi turistade inte sa mkt pa Ko phangan utan det var mest ta det lugnt och ha det skont... ga runt och titta lite i den lilla stan som fanns i narheten och shoppa lite... Vissa delar sr hur fina ut som helst andra ar sunkiga varre... Dammiga och skitigt overallt och var man an vander sig kanns det som om det ar sopor... Det finns knappt nagra soptunnor sa folk lagger sina sopsackar och skrap i vaggrenen pa gatorna...sen aker det nog runt en stackare och plockar upp det. Vi bidrort nog sisst lite dar med :P

Boendet for invanarna har ar ganska primitivt och vi skulle inte vilja byta med dem, har det nog ganska bra dar hemma.

Har blivit mer och mer sugen pa att hyra en scooter har for att aka omkring och se lite mer saker... Man ser inte samma saker nar man aker taxi och pa Koh Phangan kan man inte kora bil overallt eftersom vagarna kan vara ratt daliga. Vi vagade inte riktigt hyra en scooter dar eftersom de kor som darar rent ut sagt pa de icke sa bra vagarna som gar i 70 graders lutning. Till raga pa de ar de ofta bade fulla och dragade nar de kor utan hjalm och allt... Skyddet de har ar ett par shorts och linne...Det ar safe  :) Sa ingen scoterkorning dar inte...men det lar bli nasta gang jag ska semstra i Thailand...for det ska bli fler ganger!!

Fran Koh phangan (hat rin pire) till Ko Samui tog det 50 min med bat och denna gangen hade vi en fin solnedgang att se pa :)
Sn var det taxi till Chaweng och boendeletning. Vid hotell nummer ett och tva var det fullt...nar vi kom till nummer 4 sa vi nej...for sunkigt men nummer 4 var Perfa... nordanvid och ac pa rummet och en pool utanfor..NAjs...nara till havet och stranden och staden med...800b var ok! Som vi har betalat pa manga andra stallen innan...

Har har vi stekt pa stranden, badat i havet och hoppat i stora harliga vagor. Shoppat en hel del och aven turistat lite..
Idag har vi varit och tittat pa den jattestora guldbuddan och varit masterfotografer...ett ord...VARMT...tur jag inte hade mina aladdin byxor pa mig...:D stackars lisen och Mia...eller Tassen och Ketchup =D 

Ikvall blir det kanske lite Cabaret utfort av Girliboys som det vimlar av har och sen kanske lite infor fullmoon party pa stranden.
Vi kan inte ga pa det riktiga fullmoon partyt eftersom vi ska aka fran hotellet till Bangkok 04.45 dagen efter...kan ju bli lite segt..

Oj sa langt inlagg det blev idag...men sa blir det ju ibland...las om du vill...annars lat bli  :)

Mindre an en vecka kvar...sen ar jag hemma i det kalla snoiga Sverige...da blir det skridsorakning!!

Puss och kram


Koh Phangan = Daligt vader..

Daligt vader, daligt vader,daligt vader...hur kul ar det da? Inte sa... vi vill ju bli bunare och finare... istallet blir vi blekare och mer myggatna...:(

Koh Phangan ar en party o och det marks pa bland annat folket har...som mest ar ungdomar och just nu mest Australiensare...Har ar det ibland full moon party och det marks pa stranderna...sa skrapigt och dant..

On ar inte den finaste som vi har sett...utan den kunde man nog vara utan...men nu har vi sett det och det ar ju en upplevelse i sig...ska vara har i 3 dagar till sen till Ko samui och sen bangkok for att sen flyga hem..

Var poolparty pa hotellet igar och den blev en sen natt...men roligt hade vi och manga minnen ta vi med oss...och vi vet att det kan vara farligt att ga runt i flipflop...Da kan man fa linka runt som en och annan tant...

Nar vi gar i trapporna har sa kanns det som att bestiga ett berg..branta och hoga trappsteg och thailandarna skulle vara sma?? Ja vi har nog sett den minsa thailandaren, han var nog 150 lang och var tillsammans med en svenska som var 175 lang minst..haha...det sag roligt ut!

Nehe dags att rora pa sig antar jag...huvudet ar inte var det ska vara idag...bla...

Puss och kram

Och hoppas solen snart kommer tillbaka!

Vilken nyarsafton...

...den lar vi inte glomma i forsta taget... HAHA!!

Dagen innan lag vi och solade pa stranden och fick da en flyers utdelad till oss. Vi laste denna och det skulle vara en halvdsagsutflykt men snorkling bland fiskar, nemosar, hajar, skoldpaddor. Vi skulle laga god mat och fa gott dricka. Det skulle aven bli besok i grottor och nattbad i gnistrande vatten...en massa haftiga saker for bara 1000 b. Japp det nappade vi pa...det lat ju super!

De skulle plocka upp oss kvart i ett...de var mkt sena innan vi kom ivag...vi skulle koras tva ganger for vi var sa manga...vi fick vanta till sist...och stog lange och flasade i varmen... Nar vi val kom till piren och baten tog det en evighet innan vi kom ivag for vi fick vanta pa nagra frannsman som var forsenade for de hade sagt fle hotell de skulle hamtas vid...smart...och bra att de knappt kan gora sig forstadda....dessa pensionarerna var nog 65+ ja just det...hmm...

Sakta men sakert gled vi 24 personer ivag pa en mini farga ut pa havet...ingen mer sol nu da...bara regn...:(...fast inte sa mkt.. Vi kom till smutsiga vatten men aven bra vatten dar vi fick mata fiskar med banan...de at lite pa mig med...sa god ar jag  :P Tog lite skona kort...hoppas de blev bra...Sag aven en nemo...eller nagra stycken och en massa andra fiskar..Vi satt pa batens tak och det var glasfiber pa den ja...inte visste jag det och det stack gott i rumpan nar man kom hem...aj aj...

Val pa on...chicken island...sa fick vi simma iland...baten kunde inte kora in pa grund av lagvattnet...val inte var det kallt...men vi strosade runt lite...drack lite ol och fotade lite kul bilder..

Vi kunde inte aka och kolla grottoc och mer sadana grejer for det bl\orjade blasa for mkt och vadret rar man ju inte for..

Pa stranden skulle det bli mat...vi vantade LANGE!! men i morkret fick vi lite mat...seafood - musslor rakor och kyckling blandat och en massa chili och ris...gott tyckte jag...som inte ater musslor annars...kanske har borjat nu.

Nu vantade hemresan...och lagvatten som det var kom vi inte till baten...skoj...vi fick vanta i evigheters evigheter...och folk borjade vilja komma hem... Nu var klockan omkring 21 och vi skulle vara hemma och iland vid 20.30.

Till slut kom vi ivag och stannade vid railay for att nattbada...vattnet var magiskt...det gnisktrade och blankte nar man badade i det...TUFFT!!

Sen gick det sakta hamat....var pa stranden vid 23 efter manga om och men...pa tok for sent...manga var sa arga da...vissa hade ju bokat bord vid 21 infor nyar och sa... Sen skulle vi fa skjuts hem...ett helt foretag..men hem kom vi...sprang i bikini till hotellet...vi ducshade och gjorde oss i ordning tre tjejer pa 20 min...det ni... Sen ut igen och sprang till Luna beach bar for att fira nyar med tva andra svenska tjejes...

Sa mkt folk dar...vi va dar vi tolv slaget drack en ol dansade lite...sen gick vi till burgerking och at och va aven pa den ackligaste toaletten nagonsin...BLA!! Sen stupade vi isang...upp vid halv sju..

Idag har vi akt hela dagen, buss - buss - bat - bat och sen en vansinnesfart likt bergodalbarna taxi och nu ar vi framme i Koh Phangan! Paty on var det visst...

Ha ett super 2009...vart borjade ju bra!!

RSS 2.0