Ljunby igen då...och snart på väg igen.

Jaha då vart man i Ljungby igen. VI kom hem från Stockholm igår och det var sköönt. Dock var bilresan såå lång fastän vi hade många stopp.

Det blev ingen skogskyrkogårdsbesök, utan det blev ett besök på en chokladaffär ist. Chokladfabriken hette den, vilken miss vi gjorde. Trodde den var större och att man skulle få se lite hur de gjorde men inte. Den var en liten pluttigt dya affär. Men kom därifrån med fya klubbor som jag och barnen mumsade upp. Är det så choklad ska smaka?! ;-) Därefter har det varit lite shopping på stan och en guidad båttur!

I söndags var vi på Gröna Lund hela dagen lång. Det var bara såå skoj!! Det var en massa karusellåkande hela dagen, åkte nog alla vuxenkaruseller och några för barnen. Det var skoj!!  Och helt tomhänt kom jag inte. Jag vann ju en STOR basketboll iaf! Sen fanns det ju andra som vann mer, men det var inte jag.

När vi åkte hem började vi med att stanna i  Oxelösund, för att pappa och Henrik skulle gå på något museeum, Enkronan. Det skippade vi andra för vi tyckte vi vatit nog kulturemenlla så vi gick lite i stan ist. Nästa stopp var Söderköping, och Smultronstället. Där åt vi värsta glassarna....mmmmmm...Men nu vill jag inte ha glass på ett tag. Tredje stoppet va i Linköping och Cloetta. Där köpte vi lite godis. Sen bar det hela vägen hem!! Så skönt att vara sk. hemma.

Idag har jag packat om väskan, sprungit och lunchat med Anna och Jenny K. Om en stund ska jag bege mig mot Älmhult och hämta Kalle. Sen ska vi upp och ha lite skoj i Kungsbacka och Göteborg!! Det ska bli så skoj att träffa er igen flickor.

Men mer om det senare...

Hej hopp, sockertopp!!


Stockholm city.

Då var vi i Stockholm, eller har varit här sedan i Tisdags. De är full rulle mest hela tiden och ont i fötterna får man varje dag ska jag säga. Vi har varit på Vasamuseet, Junibacken, som är som ett mini Astrid Lindgrens värld och Skansen. Vi har även hunnit med en runda i Gamla stan och varit på Naturhistoriska museet. Allt tar ju sin tid med det är ganska skoj ändå, speciellt med tre barn i täten. Det finns alltid något man kan göra. På kvällarna blir det att spela spel och busa en massa. Igår spelade vi Cluedo och JAG vann!!

Snart ska vi iväg på nya äventyr, vet inte riktigt vad som händer idag...det var tal om någon skogskyrkogård och sen staden på söder tror jag. På söndag blir det GrönaLund som många ser fram emot!!! Ska inhandla lite åksjuketabletter först, de sägs att de hjälper mot alla snurriga karuseller :)

Några andra förslag på vad man ska göra i Stockholm?!

Nehe, nu ska vi nog åka....om den siste mannen är klar vill säga.

På återseende!!

Puss och kram

fixa fixa fixa

Idag har det varit massa att stå i och visst blir man frustrerad när saker inte blir som man tänkt sig. Skulle lägga in musik på mp3 men det ville sig inte, så får klara mig med bara radion. Så blir det när man glömmer göra det hemma med sin egen mp3, suck. Får låna syskonbarnens sen ist.

Idag har vi varit i Kånna ett par gånger känns det som, har hoppas studsmatta med bror min, det var skoj =), och har fixat i ordning en del samtidigt som man underhöll små barn!

Nu blir det snart sova sängen för att imon bege sig till huvudstaden!!

Undrar om man har med sig allt??

Vi hörs säkert av!

Puss och kram

ingenting...

Har inte hänt så mkt mer idag än att jag varit och fikat ute hos systeryster sen varit en sväng hos farmor och hälsat på. Hon var allt lite piggare idag!! :)

Kalle var och hämtade 4 kg terrorist innan, saknar de båda redan!

Ikväll har det bara varit slapp vid tv:n, imon får det bli lite aktivare!!

Då blir det ut till syster, firar bror och springa en runda!

Nu kram och god natt!!


Födelsedag!

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag,
för det är Min brors födelsedag!
Hurra, hurra, hurra!!



Idag fyller bror min 31!
Det firar vi imon med prinsesstårta så klart och att lägga tak och grejer i Kånna  ;)!!

Idag gick jag upp alldeles för tidigt, men det var ok ändå. Halv åtta och det blev frukost medesamma, den var ju klar!
Så är det när man är hos päronen!! He he!

Regn idag med, så det blev en film på morgonen, Resan till jordens medelpunkt. Vi tittade på den med 3D glasögon, lite överskattat men filmen var bra ändå. Det är en äventyrs film och var ganska lätt tittad.



Idag blir det snart en runda till systeryster för att titta på hur det går med hustet. Är nyfiken på hur det ser ut. Har redan fått en arbetsuppgift där. Jag ska måla en prinsessa i Almas nya rum, det vill hon ha! 

Tjolahej så länge!

Semester och ösregn..

Igår var det soligt och härligt, jag njöt i fulla drag av den varma solen. Vi solade och badade på jobbet, jag badade fötterna i bassängen iaf ;) Vi plockade även krusbär och gjorde senare mumsig kräm på det...mmm.

Jag behövde knappt plocka några bär alls, barnen gjorde det så bra själva.
Lite taggit var det men det gick bra ändå!

Krämen blev så god och det tyckte barnen med!

5-7 dl vatten
1-1½dl socker      (Koka upp)

Häll i ca 7dl rensade bär, koka på svag värme tills de är mjuka

Rör 3 msk potatismjöl i kallt vatten och häll i krämen med jämn stråle samtidigt som man rör.
Koka upp och ta ifrån krämen. Häll i skål och strö ett lager socker över. Servera ljum med mjölk!


Dagen till ära fick jag nästan ryggskott med , AJ! Det var nog någon nerv som klämdes i ländryggen för det gjorde så ont och kunde knappt röra på mig en stund, sen blev det lite bättre för att på kvällen inte kännas någonting. Det var promenaden på kvällen som gjorde det!!  Hann även med att packa och som vanligt blev det en massa ;) men nu ska jag ju vara bort i två veckor så, vet ju aldrig var det blir för väder!!

Igår grillade vi kött, mmm och till efterätt blev det jordgubbar med smält mörk choklad och kokos, det va najs!! Till det serverades ett gott rött vin, blev två glas sen var vi såå trötta så vi gick och la oss :)

Vi vaknade av blixt och dunder vid halv fem, då var ovädret här då. Det åskar och regnar omvartannat hela tiden så det gäller att man är effektiv ute mellan skurarna ;) Givetvis ösregnade det när vi skulle ut med vår packning till bilarna. Det regnade massor när jag körde hem, men hem till Ljungby kom jag ju iaf. Har varit här ett tag nu så och ätit och tagit det lugnt. Ikväll blir det nog detsamma, skönt med semester!!

Nehe, nu kanske man skulle ta och sätta sig i soffan, mysa till sig lite och titta på en film.


Pannkakstårta

Idag skiner solen och snart har jag bara en jobbdag kvar! Jippiii, sen semester i två veckor, det ska bli såå skönt! Då blir det Stockholm och Göteborg,och vad som händer där, ja det får vi se!

Igår fick jag sluta riktigt tidigt på jobbet, halv ett, najs, så blir det när det är lite barn och det gillar vi. Passade på att besöka Marie och Olivia en runda då. Mys, lilla tösen hade blivit såå stor. Få ses snart igen och då får jag stanna lite längre! Idag blir det däremot att jobba länge. Men det gör inte så mkt för imon slutar jag tidigt igen!! Ikväll ska vi på bio, Harry Potter och halvblodsprinsen, hoppas på att den är bra. Igår kollade vi på filmen innan den för att uppdatera oss lite, dock somnade vi lite i soffan, opps :oP

Någon som sett den nya filmen??



Nu bråkar barnen, dags att ut och hjälpa till vid poolen :)

Kanske ska ta och göra pannkakstårta till mellanmål??

Update:
Blev ingen tårta, utan vanliga pannkakor och det funkade ju lika bra det!
Jag tyckte filmen var super bra, tiden gick ruskigt fort. Nu väntar jag på nästa film :) Dock var jag såå trött dagen efter eftersom jag gick och la mig halv 1 och skulle upp halv 6. Men det va det värt!

Börja tidigt = sluta tidigt

Igår var det inte det lättaste att somna. Gick och la mig vid 23 och läste till halv tolv. Försökte sova sen, vände och vred,läste en stund till, var uppe en runda och sen sova igen vid ett. Därefter tog det nog lätt en timme till innan jag somnade, kändes som det iaf. Kanske inte så konstigt att jag inte kunde somna med tanke på hur länge jag sov på morgonen, men det var ju inte roligt när jag skulle gå upp vid halv 6 i morse. Men det var ju bara till att gilla läget, trött och seg nu kan jag säga. 

Fick världens överraskning när jag vaknade imorse. Klockan ringer, och då kommer Kalle in. Då hade hon precis kommit hem från jobbet och hon som skulle sluta 23 kvällen innan. Ja så kan det va imon det yrket ;)

Idag fick jag gå hem mkt tidigare med, hela 2 timmar innan jag skulle slutat, det gillar vi!!

Strax är det dags för tvätt och sen ska jag träna lite och kanske hinner jag fixa min cykel med!


Saknar mitt lilla fina monster!

Apropå blåbärsskogen....

När vi var ute och plockade blåbär stötte vi även på denna varelse. En levande och en död. Små snabba kopparödlor. Men det var inga barn som var rädda inte. De var nyfikna och ville klappa ormen, men det fick det inte idag.
Kalle skulle inte vilja titta närmare på denna krabat ;)



Det gick bra att cykla på hojen föruom att mitt framhjul är lite vingligt så ska prova att dra åt det lite extra. Hoppas det räcker för jag har inte lust att lämna in den på lagning igen även fast det kanske vore dags för det årliga servicen. Hmm tåls att funderas på!

Trötter i huvudet, kanske ska gå och lägga mig och läsa min nya bok. "Det ska bli ett sant nöje att döda dig"

Natti natt!

mmmmm...


Slö söndag idag och det har varit ganska skönt. Sov till 12 opps hoppas på att kunna somna ikväll eftersom jag ska upp halv 6 imon.

Igår var jag, Erika och Tilda ute en sväng på stan. Jag och Erika lagade först mat, lax i räksås med pasta, mumsoch sen åt vi glass och jordgubbar =) Sen när Tilda kom satt vi och snackade en massa tills det blev dags att gå ner till stan. Vi gick ner tilll Banken, och det var såå mkt folka på stan men det var ganska trevligt ändå! Det var sista kvällen för kristianstadsdagarna, så nu är det över för denna gång, nu är det hanboll i Åhus som gäller. Tack tjejer för en trevlig kväll!

Som sagt har jag mest slappat denna söndag. Tittat på film, Changeling, tror jag den hette. Den var riktigt bra men tänk bara att det var så på den tiden, jisses, det kan man inte tro. Har hållt på med lite jobbgrejer och tittat på tv.

Denna smaskiga drink smakade jag på idag, så gott.

Fryst fläderblomssaft
Massa is
Bubbelvatten

DRICK OMEDELBART!



Nu ska jag köra bort Kalles bil, sen promenera och hämta min cykel och provcykla den, får se om den håller. Har nämligen inte cyklat på den sen jag hittade den efter att den varit stulen i ett halvår. Vi får se hur det går.
Sen ska jag hem och fortsätta klippa och klistra lite saker till jobbet. Kalle jobbar ju så får ju passa på då!

Hej svejs i blåbärsskogen!

Pizza

Igår testade jag den nyinköpta silikon kavlen. Den var så bra som man kan tänka sig. Bättre än en vanlig trä kavel tyckte jag allt, fast vi har olika uppfattningar. Kavlen ska göra så att inget fastnar på den och den gjortde det inte för mig men det gjorde det hos Kalle. Hon måste gjort ngt fel... ;o) Igår bakade jag nämligen pizza. Mumsigt god blev den



Ingredienser:
1 pkt pizza deg, eller så gör man en egen som är det bästa :o)
1 pkt icas tomatsås med oliver
1 pkt strimlad rökt skinka eller kalkon
1 stor burk champinjoner
1 burk kronärtskocksbottnar som man skivar i mindre bitar
½ pkt pepperoni (stark korv) som strimlas
1 sort eller 2 små pkt mozzarella som skivas
1 pkt fetaost

Lägg allt detta på pizzadegen och in i ugnen i ca 20 min. När den är klar servera med rukkolasallad! Mumma det!!
Blir nog att äta det imon med!



Dagen idag har jag gjort lite skolarbete, tackat ja till min kurs på högskolan. Jag ska läsa musik i förskolan, det ska bli såå kul!! Nu ska gitarren bli välanvänd! Därefter har jag varit ute och sprungit, välbehövligt!

Nu ska jag ta och umgås med den andre lite innan hon ska iväg och jobba igen!

Puss och kram

efterfest?

I morse vaknade vi halv fem kvart i fem av att våra grannar har en vild och högljudd efterfest. Det var ju inte så att det var granne jämte utan det var efterfest i huset mitt emot. Vi hade fönstret öppet så det var ju bara att stänga, undra hur högt det lät hos de grannarna som bodde intill dem ;o) Det är klart man kan ha efterfest ibland, men skrikades ute på ballkongen halv fem en torsdagsmorgon, Hallå...

Vi har varit en massa på stan under veckan och det har varit trevligt. I måndags var vi på Rix fm festival. Det var riktigt roligt, men sjukt mycket folk. Det var helt tjockt på gatorna av folk och vi hade så ont i fötterna efter att ha stått upp i många timmar.

Nu har det gått snart två jobbveckor, men denna vecka har varit såå seg och den tar ju aldrig slut. bara en kvar sen två veckors semester.

Idag bakade vi ju blåbärspaj och det var så gott, det tyckte vi allihopa och det märktes, för den tog slut.


Datorn segar sig järnet så det får bli bildlöst...


Kram och hej!


På jobbet!

Fann en liten stund till att skriva en rad här. Har inte blivit så mkt skrivande de senaste dagarna för jag har varit så trött. Har öppnat tre dagar i rad och idag började jag ganska tidigt med. Så på kvällarna har jag somnat snabbt om jag inte varit iväg och flängt på en massa annat :)

Den här veckan har varit såå lång,men nu är den snart över. Sköönt! Sen har jag bara en vecka till sen är det semester!! Lovley!

Nehe, dags att gå ut till ungarna igen, idag ska det bakas blåbärspaj för vi var i skogen igår och plockade nästan två kg blåbär, mums

Skriver mer ikväll!

KRam

Nu så...

Igår var det sjukt kvavt, tropiskt varmt när jag kom hem från jobbet. Jag handlade lite grejer för jag skulle göra fläderblomssaft Mums, nu ska den bara stå i 4 dagar till innan den är klar att drickas. Väl klar med saften brakade åskan och dundret fram. Det kom en regäl skur och tydligen lite blixtar med. Det slog ner lite här och var så brandkåren hade att göra. Själv slappade jag senare i soffan framför tv:n för internet ville inte fungera igår, typiskt. Åskan varade ju inte så länge utan det blev fint senare så då kunde man ju surfa runt lite, men icke. När jag skulle krypa ner i sängen klev jag i en pöl med vatten, tydligen hade det regnat in under skyfallet vilken jag inte märkte förrens då så det var ju bara att torka upp.

Härom dagen fick jag ett fint paket hemskickat. Det var från Martina. Tack för de superfina änglarna Martina. De passar mig perfekt. Den rosa hade jag specialbeställt med enda uppgiften att jag ville ha en rosa, den blev så söt!




Idag började jag dagen med att gå en promenad, skönt och varmt. Det är verkligen sommar. därefter har det blivit frukost, städning, slappt, och nu snart lunch och sen kanske ner tikll staden en liten sväng. Måste ju köpa lås till min cykel. Vill inte att den ska bli stulen en gång till.
Igår drog kristianstadsdagarna igång och håller på i nio dagar. Roligt. Det blir mycket folk på stan, massor av aktiviteteroch en massa musik. Det finns allt man kan tänka sig och hela staden lever upp! Ikväll ska vi ut och käka och dricka oss en och annan öl inne i tälten. Det blir skoj! Ikväll spelar även ett bank från Ljungby, paddington, det är ett måste att se! Jag tycker de är bra, sen vet jag ju vilka de är med!

Nehe lite mat va det ja, inte för att man är så sugen på mat när det är så varmt, men äta måste man.

Min mobil är helt knäpp, inget nät här ne..hmmm...

Kram och hej!

Flickan med de röda skorna.

Igår kväll vid läggdags började jag läsa en ny bok. Jag skulle ju bara läsa lite så att jag blev trött så jag kunde somna lättare. Men istället för att vara sövande blev jag helt fast. Jag läste och läste. Jag fick tvinga mig att lägga undan den för att få lite sömn innan jag skulle gå upp igen. Därför jag kanske var så trött i morse ;) Idag när jag kom hem igen blev det boken och en kop kaffe i någon timme och det blir boken till sängen ikväll med. Kanske ska bege mig ditåt redan nu så kanske jag somnar i tid eftersomjag ska upp kl. 6 imon. ;)


Den är så bra! Men allt lite sorglig emellanåt...


För övrigt har det varit en lång jobbdag men vi har varit på stranden :) Vi har sanden i sandlådan, vattenspridaren går för fullt och vi har två poole och en massa vattenkrig. Plask och lek helt enkelt :)


Öland - del 3


Förra onsdage var vi på marknad i Borgholm. Jag hade föreställt mig en lite mer speciell marknad men det var en helt vanlig marknad med en massa prylar, men vi köpte inget...eller jo, lite godis..;) Efter marknaden blev det en sväng på stan och även en god lunch. Kalle hittade en supersnygg lampa på loppis, men vi köpte den inte, visste ju inte om den skulle passa..hmm.. när vi var klara på stan så åkte vi hem för att sola och bada...härligt!

På torsdagen begav vi oss uppåt norra öland. Vi tittade på långe Erik, var i byxelkrok ochtittade ut över blå jungfrun och promenerade i trollskogen. Det mysiga att åka på sådana här turer är att det blir mycket picknickande, MYS!


Här har vi den långe...


Det blåste en del vid havet, Håll i hatten, men det var härligt.

Vi hittade ett vrak på vår promenad, undra vem som seglade i den båten?!




En riktigt stor trollek. Eken växer i 100 år, står still i 100 år och dör i 100 år, så gammal lan den bli.


Nå hur luktade löven egentlign?, sötis!

Även trollskogen tog hela dagen så när vi kom hem blev det lugna puckar och solade lite granna utanför stugan, gött!
Under fredagen tog vi det bara lugnt precis hela dagen. Vi solade och badade mest hela dagen och spelade äventyrsgolf på kvällen, hmm dumma banor var det visst och en klubba höll på och gå i kras, dumma boll...
Vi packade även lite smått med eftersom vi skulle åka hem på lördag förmiddag. Nästan hela veckan har det varit lugntoch skönt och inte alls mycket folk, men under fredagen invaderades hela campingen av hur mycket folk som helst som hade hur mycket saker som helst med sig, ja jisses. Tält och gasolfrillar och krokar och cyklar och möbler - för under v. 27 började dansveckan.

Näst intill varje dag har det varit picknick på mysiga platser och sen grillat på kvällen och gott dricka till det med. Vi har även spelat en hel del spel, lyssnat på bok, läst bok och löst soduko, jag till och med drömmer om dem...hehe.
Under lördagen blev det packa och städa sen köra, vi åkte framåt halv 11.


På Öland finns det väderkvanar överallt...mysigt på något vis.


Här har vi Ölandsbron då, det var mycket trafik på lördagen.

Vi åkte mot Klamar och där skulle vi gå på utställningen som handlar som regalskeppet Kronan. Vi fick en guidad tur för 2 (jag och kalle) jag ville inte först, men det var intressant faktiskt. därefter bar det iväg mot småland. Vi stannade vid några outlet affärer och handlade lite fina prylar, därefter åkte vi till Kalles syster och sambo och hälsade på, de hade precis kommit ehm från sin järnvägssemester i tre veckor :). Efter en fika där och lite snack bar det av mot Ljungby för att säga hej till mina pärom och för att hämta Kalles bil, sen hem till Kristianstad igen! Det var skönt att komma hem n vi har haft en underbar semester!!


Eftermiddagen idag har varit lugn eftersom jag var hemma redan kl. 2. Det blev en lugn eftermiddag med lite grejande och sen blev det en springtur, varmt och jobbigt men skönt efteråt. Ikväll gjorde jag även mumsig pastasallad, gott! Men får nog visst vrida ner kylen när maten fryser där inne...hmm...man kan alldrig lita på den. Nu är det snatrt dags för sängen, imon är det jobb igen, snart har det redan gått en vecka...

Sov gott

RSS 2.0