Öland - del 2

På tisdagen vaknar vi återigen av strålande härlig sol! Dock blåste det lite så vi bestämde oss för att åka till Borgholmsslott och soliden. Vi kom precis i tid till en guidad tur på slottet, han var en riktig härlig ölänning som hade massa att berätta om slottet i en och en halv timme. Det är roligare att gå en guidad tur än att gå själv eftersom man får veta så mycket mer då.


Här har vi då slottet nu och då. Tänk va fint det hade varit om det inte brunnit. Nu finns bara stenväggarna kvar.





Det var allt lite varmt och vi fick gå massor. Här syns mina favvo sandaler!


Efter borgholm var vi över på soliden som ligger mittöver.

          
Där finns massor att titta och lukta på. Blommor till massor och lite udda konstverk.



Här fann vi även en magisk brunn...

Det var en härlig dag med en massa gående och det bjöds öven på picknick i blomstergräset. Mums!
Nackdelen att gå på en massa sådana här saker nu för tiden är att det kostar en massa pengar, lite för mkt ibland. HAr det alltid gjort det, fick för mig att det har varit gratis innan eller iaf billigare!


Dagen idag har allt varit varm och klibbig och vindstilla. Vattenspridaren sattes på halv tio på förmiddagenoch var på tre  gånger idag. Men jag klagar inte på att få sola på jobbet. Väl hemma har det varit tvätt och grejat sen har jag varit på promenad en runda med och nu tittar jag på morden i midsommer efter allsången. Kalle är ju i småland och Ebba är där med så jag får hålla godo med mig själv och efter en lång jobbdag så är det ok!

Kram banan!

Öland - del 1

På söndagen efter midsommar bar det iväg till Öland för en veckas semester, sköönt! Vi bodde på Lundegårds Camping som ligger 7 km från Borgholm. Under veckan vi var där var det lugnt och skönt och inte så mycket folk. Vi var runt och färde på en massa olika saker men på söndagen tog vi det mest lugnt och kollade in närområdet lite kan man säga. Vi hade till och med pool på campingen!

Måndagens utflykt bar av till Ölandsdjur och nöjespark!

       
Det fanns massor av skoj djur att titta på. Allt från små marsvin till krokodiler och strutsar. Bilderna talar bra för sig själva!
      


Fina sebror, svansen är en bra flugviftare.

Mitt i språnget. De gick villt till inne bland aporna.




När det är så varmt ute är det skönt att ta sig ett bad.

Och när magen kurrar få man se till att få något i den.


Maskrosblad tyckte lemurerna va en höjdare. De var som galna i det och gillade när vi matade dem. Deras fingrar kändes mjuka och sköna.

   
Vi klappae söta små getter, de tyckte min klänning såg mumsig ut och försökte ta sig en smakbit.


 Att bada i de olika vattenlanden och åka en massa kana var superkul! En massa skratt och stoj blev det. Ville åka mera senare under veckan, men det gick ju inte. Fast vissa kanor var ju mindre roliga.

Ska man åka hit så tar det verkligen en heldag och det var det helt klart värt. Man bör ju åka hit när det är lite finare väder med, då är det som bäst!


Bilderna tar ju en stund att ladda upp så fortsättning följer...

Då var det dags igen

Äntligen hemma igen från vår underbara semester på Öland. Finns en massa att berätta och fina bilder att visa men det får bli ikväll. Kom ju hem i lördags men har inte ängnat någon till vid datorn förrens nu. För snart är det dags för mig att åka till jobbet. Börjar jobba vid tio, men det är skön sol ute så det blir allt lite solande ändå, gött jobb man har nu!!
Har ju bara haft semester i 1 ½ vecka, så nu ska jag jobba i tre  veckor till, sen är jag ledig i två veckor till och då blir det Stockholm och Göteborg!

Daga att dricka upp kaffet sen bege sig mot jobbet!

Stor kram


Ett halvår kvar till julafton!

Då var det midsommardagen, hoppas ni hade en trevlig midsommar. Det hade vi tillsammans med glada vänner i Skeen. Har blivit en liten tradition!



Regnet öste ner!! Det regnar alltid på misommar, annars är det inte midsommar?!
Vi åt sill och potatis mm Så nu har vi ätit det   √
Det gjordes en midsommarstång, som vi inte dansade kring
Knotten bet, de fanns överallt...kli, kli..
Vi grillade, det blev visst lite gräs med, vi skyller på fiollådan :P
Vi år god midsommartårta med grädde och jordgubbar och drack en skvätt kaffe!
Sen var det givetvis en del dricka i olika former :D


Tack för en trevlig kväll!

Nu har jag haft semester i 4 dagar, sköönt, börjar släppa jobbet nu iaf. Skönt att det är en vecka till. Bilen är nu fullpackad av en massa saker för imon bär det av till Öland, det ska bli urmys! Ska bli ganska bra väder med så. Förhopningsvis blir det sol och bad och åka och upptäcka mysiga platser. Jag har bestämt att vi ska åka till Ölandsdjurpark =) Inte behöver man barn med sig för att åka dit :P Där blir det säkert en massa bad och titta på djur och kanske åka någon karusell?!

Idag är det förresten nästan ett halvår till julafton!




Men nu ska vi njuta av sommaren!

Semester!!

Då har jag äntligen semester!!Fy så sköönt! och välbehövligt. Känner mig ganska avstressad just nu, har varit så otroligt mkt i skolan just nu. Dessa två dagar, måndag och tisdag, har vi haft utvärderingsdagar. Jag har alltså inte varit i verksamheten. Vi har då skrivit en massa planer, haft möten, städat för lite och hunnit beställa lite saker. Får göra resten hemma. För det hann jag inte idag. Jag har även fått fylla i lite kompetensuppgifter som de sammalar in av alla i kommunen som jobbat i mindre än 5 år typ. Men ska nog inte oroa mig sa min chef, hoppas på det!


Gott att läska sig på semestern med!!

Måste säga GRATTIS MADDE!! Hade helt glömt bort och så ringer jag idag för att jag vill prata lite och så får hon tala om för mig att hon fyller år, Tur i oturen eller nått.. Hoppas du hade en bra dag iaf!!



När jag kom hem idag var jag helt död så det fick bli lite vila sen gav jag mig ut på en promenad, upptäckte lite nya vägar med, höll på å gå vilse. Sen blev det lite handlat på Maxi innan det blev hem till soffan igen.
  


På tv:n blev det desperata fruar! Det var visst dubbelavsnitt eller liknande idag!!

Trött!!

Känner mig tröttast av tröttast. Tung i huvudet och hade bara velat gå och lägga mig. Skönt att bara haft en lång slapp dag. Har varit och handlat lite sommarpresenter till mina fina små syskonbarn, tur nog fick jag träffa alla idag. Lilla Alma visade att hon lärt sig cykla på två hjul!! Duktigt!

Annars harjag inte gjort så mkt idag. Myst här hemma men snart kommer Anna och hämtar mig och då ska vi hem till henne och kolla huset. Nyfiken.. Ikväll blir det lite vinkväll men flickorna små...snälla föräldrar hämtar ikväll, TACK!!

På skolavslutningen var det urmys, trots regnet. Vi gick till och från kyrkan och håret var inte lika fint när man kom hem som när man kom till jobbet, =( Två dagar kvar att jobba sen semester!!!

Fick en massa fina sommerpresenter. Som en flaska vin, blommor, fina kort, ljus, te, godis. Tack för allt fint!
        

Nu är det dags att åka!

Njut av lördagen!!!

Tjolahoppsansa...

Trött och seg men ändå nöjd med min dag. Började ju bra när min kollega ringde mig kvart i 7 i morse och sa att hon var tvungen att vabba idag, sånt ät livet. Fick åka dit och hämta lite glass och grejer. På grund av det fick jag inte heller vara med och spela brändboll :( Hade ju sett fram emot det. Sista riktiga skoldagen så jobbdagen var lite hektisk men hem kom jag till slut ändå.

Väl hemma blev det snabbombyte för att en åka och träna, välbehövligt. Äntligen kom jag iväg och tog mig tid till det. Efter träning har jag varit och handlat lite, sommarpresenter till mina kollegor och fynda två par skor till mig för 167 kr. Det tyckte jag var billigt! Va med om en annan mindre fräch sak i affären. Jag plockade några frallor och väntade att kunna plocka någon annan sort. Han som stod bredvid mig och plockade stod nog och vände på varenda fralla som fanns innan han valde en. JAg ville inte ha någon av den sorten sen, och funderade nästan på att lägga tillbaka mina. Måste man verkligen vända, titta och känna på varenda fralla innan man lägger den i sin påse?


Så här varmt var det för ett år sedan..

Efter shoppingen blev det hem och packa alla grejer inför helgen eftersom jag ska åka till Ljungby imon. Därefter blev det att äta lite kvällsmat duscha och klinka lite gitarr!!  Imon ska jag spela gitarr för en massa människor, barnens föräldrar mfl bla, både i kyrkan och i bygdegården under fikat. Imon är det helt enkelt skolavslutning. Synd bara att i inte kommer få något skolavslutningsväder.


 
Men jag får klä mig lite somrigt ist, rosa fråntopp till tå med fina lockar i håret, socker söt!

Barfota utan strumpor och skor,
ska jag vandra med dig.
Ut till sommar´n där vindarna bor,
till rosor förgätmigej.
Jag plockar smultron vid vägens kant
och trär sen upp dem på strån.
Det killar så skönt under foten min,
jag känner gräset med tån.


En riktig sommarsång!


En minut till godo..

Det är skönt att få slappna av en liten stund även på jobbet, har ju varit ganska mycket nu. Men på fredag är det sommarlov, fast inte för mig, jag får semester på tisdag!!

Mycket att stå i städa, greja plocka i ordning, Ikväll är det personalmöte och då blir det lite godsaker!!

Nu klämtar klockan, dags att gå. Hoppas det inte är för tråkligt väder hos er idag, här lyser solen....Ibland!

Varför bloggar jag egentligen?

Helgen var för övrigt mycket trevlig. Anna, Ida och Jenny K kom ner hit vid halv tolv tiden. Vi åkte nästan direkt och handlade fika för att sen bege oss mot Madde. Där blev en massa mys och fikande på frallor, ostar, Kaffe, Te och blåbärspaj smat rabarberkaka. Mums. Det blev även lite lek med stora Noah, som kom i fas, när han vant sig vid alla tanter som kom och invaderade hans hus. Efter allt fika behövde vi en välbehövlig promenad, sköönt och genast blev jag lite piggare.

Väl hemma sen blev det lite slappt men en och annan sömntuta, lite godis och sex and the city, innan det var dags för att fixa iordning sig. Senare blev det hemmagjord pizza, mums, sen blev det lite partaj!! Det var en mycket trevlig kväll men en massa snack, spel som jag har aldrig och en skoj repris på Twister!!

Några gick hem efter festen medan vi andra gick till Banken, skoj. Där var det Bengt Dalgvist som stor för DJ:andet, det blev jag iaf uppmärksammad på av mina kära vänner. När jag sedan för skojs skull skulle föreviga detta fick jaf en kommentar som varför ska du göra det, vem vill läsa om det egentligen, hur mångaläser din blogg egentligen. Tack för den ja, säger jag.

Men jag bloggar för min egen skull, för att ma kanske ska komma ihåg lite som händer i ens händelserika liv, andra som vill ska oxå få ta del av alla mina stavfel, tanka och ideér. Läs inte om du inte är intresserad, jag tvingar ingen till det!

När kvällen nästan var slut och vi tog oss i kragen och vandrade hemåt sprang jag på något mycket kärt och saknat, Nämligen min CYKEL!!! min cykel bara stod där, WOW. Givtvis hade jag inte mina nycklar med mig, suck, men eftersom jag hade hur många kännetecken som helst på den så tog jag den i beslag även fast jag inte får göra så, eftersom jag med bryter mot lagen då. Men 5 tjejer bar hem cykeln, även om Kalle inte gillade det ;) Den får bo i min lägenhet så långe tills jag köpt ett nytt till lås, vågar inte låta den stå ute innan eftersom jaf vet ju inte vem som har tillgång till den..

Underbara Cykel! Den var lite skadad i cykelkorgen, men inget som inte går att lösa. Tack Kalle för du fixade med alla pappren sedan, nu har jag lärt mig ett och annat ;)

Söndagen var lugn, slö, tröttigt och mysigt!

Tack tjejer för en trevlig helg, vi ses till helgen igen!!

Annars är jag allmänt jämnt trött, seg, sliten och lite lagom stressad, mest hyperstressad på jobbet , men snart är det semster!!! Bara 5 dagar kvar!!

Nu Desperata hemmafruar i min ensamhet. K är inte hemma och Ebba är på semester hos sin mormor och morfar...lite ensamt blir det då...


Suck...bilderna strular idag...:(


Gula bilar!

Idag på väg till bussen såg jag hela tre gula bilar. Under den senast tiden har det bara poppat upp gula bilar här och  var. En ny trend kanske?! Men det är inget för mig alls. Har man något gult på sig här i skåne så kan man räkna med att ha en miljon rappsbaggar på sig efter 5 minuter.  Speciellt en stark lysande gul. Något annat som har kommit igång mer på grund av de gula bilarna är Gul bil leken!  Den körs flitigt här hos oss. Läs mer om den, det finns många olika regler och dyligt! Ha ha, skoj att fördriva tiden med något!!

Vad tycker du om de gula bilarna, har du märkt av dem??


Nationaldagen!!

Idag är det den 6 Juni, Sveriges nationaldag! Blir det något nationalsagsfirande tro, tja vem vet, men tjejerna från Ljungby kommer ner snart och det ska bli skoj. Så ikväll blir det lite fest!

Lägerskolan var toppen, förrutom en enstaka regnskur, så var det mysigt. Vi lekte, blåste såpbubblor, satte upp tällt, fiskade, gjorde bröd, gick tipsrunda, lagade matpå stormkök, grillade - korv, hamburgare, banan och choklad samt mashmellows! mumma. Mashmellowsna la vi i två mariekex när de va färdiggrillade, det var populärt. De flesta av barnen tog sig även ett dopp, brrr så kallt det var i vattnet, jag badade inte. Undra när det första doppet ska ske, förmodligen på Öland under var semester!



De stora barnen sov i tält och de mindre sov i stugan likom jag, för kallt att sova ute tycker jag. Sov dock inte så mkt med ett hårt liggunderlag så var jag rätt sliten dagen efter.  Då var det mest städa undan och fixa det snyggt och fint. Fick även ett fall av åksjuka när vi åkte hem, tur vi hade påse med oss :S Väl hemma på skolan igen var det mat och sen slutade barnen, det fick jag nästan med göra, eller jag fick köra hem vid 13, sköönt. Då var det hem duscha, luktade massa rök, och sen sooovva! Sov i tre och en halv timme, men var helt död resten av kvällen ändå.Gjorde inte så mkt slappade mest och var väl inget bra sällskap, tur jag var själv hemma!

Idag blir det som sagt lite fest ikväll, vänta på att tjejerna ska höra av sig, därfefter ska vi åka och handla lite fika och sen ut till Madde och Noah!! Molnen börja hopa sig, jag som trodde det skulle bli sol, var ju det i morse, så vi kunde ha lite picnic ute. Det får bli picnic inne ist.

Hoppas ni får en mysig lördag, vad ska ni hitta på??!!

Kram


Halva veckan avklarad...

...Och jag är helt slut. Sliten till max me skönt att ha en kväll hemma, även fast den inneburit att packa och fixa en massa. För imorgon ska jag på lägerskola med alla mina elever och vi ska sova över där oxå, så det finns en hel del att greja med. Fast jag slipper sova i tält iaf, men det blir sovsäck och liggunderlag ändå inne i stugan. Det blir en massa skoj aktviteter och bara SOL!! Vi ska ha lite lekar, stationer och grillning av olika saker som machmellows+mariekek= mumma!

Nu ikväll har jag gjort några nödvändiga måsten och slängt iväg lite arbeten, samtidigt som jag tittar på Greys!!
Snart släcka ner och sen sova. Passa på att sova tidigt, lär ju inte bli lika mkt sömn imon och nu har ju Kalle semester och är inte hemma så då kan jag få somna lite tidigare...:P


Jag ska oxå få följa med på lägerskola!!

Kramar

Zzzzzzz...

Dagen har varit härlig men sååå mycket att göra. Kväll med grillkväll tillsammans med alla föräldrar och barn blev toppen...nu är jag så här trött....ZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz....

Snart sova med först Desperata hemmafruar.

Vill inte ha regn nu...=( Det är förbjudet att regna på torsdag och fredag...

sov gott!

Fina flickan...

Idag funkar internet..:) Igår kväll ballade internet ut så kunde inte uppdatera!
Powernapen gjorde sitt igår, fick en hel massa gjort efter min lilla sovstund som att städa lite, promenera en runda, spela lite gitarr och slappa lite till!

Idag har det varit en superlång dag på jobbet. Jag var hemma kvart i nio, lagom trött efter en lång dag, Har vistats mycket ute i solen, fördelen med mitt jobb, och när alla barn gått hem var det dags för lite föräldrarmöte. Det gick bra, skönt det!!

Imon blir en lika lång dag, men då är det dags för  grillkväll men barnen i förskolan och på fritids och alla dess syskon och föräldrar! Det ser jag med fram emot.

Ebban hon får två riktgit långa dagar på dagis, men det går ingen nöd på henne. Hon stormtrivs!! Men imon är det sista dagen för sen ska Ebba få lite semester och så ska hon åka hem till Ljungby till helgen!

Har även inhandlat lite sommarpresenter idag, det blir så bra!!


Hon kan vara en fin flicka...:P

RSS 2.0