Egentid!!

Idag har jag haft massor med egentid eftersom Kalle ligger och sover :) Sköönt! Egentiden är inget man ska ta för givet är ett som är säkert. Det är något vi fick erfara när vi passade mina syskonbarn i 5 dagar.

När man är själv hemma kan man ju göra som man vill, men med en 6-åring och en 14-åring i huset får man ändra lite på sina rutiner. Vilket leder till att man inte kan träna som man vill, äta när man vill, slappa när man vill. För tiden räkte inte till, till allt som man brukar göra. Vi fick helt enkelt prioritera det som var viktigast och något positivt var ju att vi åt middag/kvällsmat i vettig tid och kom i säng i vettig tid. Men...egentiden fanns inte eftersom vi hade en nattuggla bland oss som går och lägger sig samma tid som en annan. Så att få prata med varandra fick bli när man gick och la sig i sängen och då var man ju så trött så man ville bara sova, så mycket till samtal blev det ju inte där heller ;)

Så det där med egentiden ska man ta väl vara på när man har möjlighet, för den är guld värd i lagom stora portioner!

När barnen var här var vi bland annat och badade, lekte i lekparker, matade fåglar, blåste såpbubblor var ute och gick, var hos frisören, lagade mat, städade, myste, tittade på film, spelade spel och det tappades även en tand :)

Lilla Alma har fått en ny idol och det är Kalle polis. Moster Johanna har åkt ner ett snäpp på idollistan. Nästa gång hon kommer på besök så får vi allt gå till polisgaraget och titta lite på bilarna!Stora fröken Thea börjar bli allt för stor, hon borde ju fortfarande vara min lilla plutt, men inte. Nästa gång hon ska komma ner får det bli på en helg och inte när en annan jobbar, så man kan hitta på en massa skoj tillsammans. Förhoppningsvis i en liten mer positiv anda utan en massa tjat, jag får kanske släppa lite på mitt kontollbehov ;) Och göra som Kalle, tänka efter hur det var själv när man var 14 år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0