Dagisdags

Imon är det dags för Ebba att gå till dagis efter att ha varit hemma i nästan 4 veckor. Inte för att hon skulle ha semester eller så, hon har löpt. Under dessa veckor har hon varit en riktig pip och gnäll Ebba, men nu börjar vi känna igen henne igen. Ingen mer blöja för denna gången!!Hos Lotta går Ebba på dagis, där trivs hon toppenbra. Imon blir en lång dag eftersom Kalle är borta på något polismästerskap i handboll och jag jobbar så får hon vara där till sent. Hon får hoppas på att Lottas barn är där för de är hennes favoriter!

Nu blir det till att plugga lite till, sen blir det en glass till lite tv mys. Det är vi värda efter ett hårt träningspass!!


Film

Just nu har vi kommit in i en period då vi ser mycket film. Under de senaste två veckorna har vi bland annat sett 2012 (Mycket dålig film enlig mig, lite väl överdriven tycker jag),
Saw IV (bra, men jag älskar ju lite skräck ;))
The Box (Hade mycket höga förväntningar på den och så är den sååå dålig :()
Sen hade vi en film till vi hade sett men inte kunde komma på. Det är lite läskigt eftersom de filmerna lämnade vi in i fredags men kunde inte komma ihåg alla vi hade sett så på väg hem från Malin B ikväll fick vi gå in på hemmakväll för att titta vilken film det var.
Trubbel i paradiset vad det (Mycket bra och rolig film tyckte jag).

Idag och ikväll hos Malin B har vi också sett på film,
Juno (Mysig film som jag sett flera gånger)
Old dogs (Roligt pinsam film med många skratt men väldigt amerikansk)
Law abiding citizen (Mycket bra film och hade lite samma budskap som Saw filmerna)

Utöver dessa har vi säkert sett några andra filmer vi har hemma med, vissa filmer kan man bara se om och om igen :)

Efter skön kvällspromenad hem så ska vi hoppa i säng. Nu väntar en lång vecka framför oss och de kommer säkert sluta på bästa sätt!!

God natt


Kalas!

Idag har det varit kalasdags :) För i torsdags var det ingen vanlig dag, för det var min födelsedag! Hurra, hurra hurra!! Det var ju kalasfint vårväder på min dag till skillnad från idag, grått, kallt och blåsigt. Var lite problem vid grillningen men till slut fick vi fyr :) Det är roligt med folk i huset, men det är skönt när det blir tyst och lugnt igen!

Har fått fina saker som var välbehövliga...träningstoppar, löparskor (pengar till dem), baréklämma till gitarren, ny duk mm och två armband.

Tack för alla grattis!!Ikväll blir det lugnt till skillnad från igår då det var fullt upp. Först jobb hela dagen, sen hem och byta om för att fara till Jossan, Nettan, Elsa och lille Olle för en fika för att senare åka vidare till Lina och Jonas :) Tack för en mycket trevlig kväll.


Sköna söndag!

Började dagen med en promis med Ebban sedan en låång frukost på egen hand. Den andra ligger och sover och det betyder att hon köpt hem frallor till mig, mums!! Tack för det min söta.

Idag ska jag sortera och sätta in alla mina gamla kort så jag kan framkalla nya och sätta in. Har ju samlat på mig allt för mycket och lite vill man ju faktiskt framkalla. Ska även hinna med att springa en timme och skriva lite på mitt musikarbete.


Från den gamla goda tiden!

Middagen idag ska bestå av grillrester från igår då vi hade grillpremiär :) så gott det är med grillar, iaf så här i början:)

Ska hinna med och surfa lite på nätet vad vi ska göra på semestern, någon solresa ska vi nog hitta, både till i sommar och till januari då vi förmodligen ska åka iväg två veckor :)

Dags att ta tag i dagen om jag ska hinna med allt jag tänkt mig!


Egentid!!

Idag har jag haft massor med egentid eftersom Kalle ligger och sover :) Sköönt! Egentiden är inget man ska ta för givet är ett som är säkert. Det är något vi fick erfara när vi passade mina syskonbarn i 5 dagar.

När man är själv hemma kan man ju göra som man vill, men med en 6-åring och en 14-åring i huset får man ändra lite på sina rutiner. Vilket leder till att man inte kan träna som man vill, äta när man vill, slappa när man vill. För tiden räkte inte till, till allt som man brukar göra. Vi fick helt enkelt prioritera det som var viktigast och något positivt var ju att vi åt middag/kvällsmat i vettig tid och kom i säng i vettig tid. Men...egentiden fanns inte eftersom vi hade en nattuggla bland oss som går och lägger sig samma tid som en annan. Så att få prata med varandra fick bli när man gick och la sig i sängen och då var man ju så trött så man ville bara sova, så mycket till samtal blev det ju inte där heller ;)

Så det där med egentiden ska man ta väl vara på när man har möjlighet, för den är guld värd i lagom stora portioner!

När barnen var här var vi bland annat och badade, lekte i lekparker, matade fåglar, blåste såpbubblor var ute och gick, var hos frisören, lagade mat, städade, myste, tittade på film, spelade spel och det tappades även en tand :)

Lilla Alma har fått en ny idol och det är Kalle polis. Moster Johanna har åkt ner ett snäpp på idollistan. Nästa gång hon kommer på besök så får vi allt gå till polisgaraget och titta lite på bilarna!Stora fröken Thea börjar bli allt för stor, hon borde ju fortfarande vara min lilla plutt, men inte. Nästa gång hon ska komma ner får det bli på en helg och inte när en annan jobbar, så man kan hitta på en massa skoj tillsammans. Förhoppningsvis i en liten mer positiv anda utan en massa tjat, jag får kanske släppa lite på mitt kontollbehov ;) Och göra som Kalle, tänka efter hur det var själv när man var 14 år.


GLAD PÅSK!

Eller ja, påsken är ju över nu!! Så nu packar vi undan kycklingar och påskkärringar.

I helgen har jag varit hemma i Ljungby och målat en massa mellan alla kompisträffar och familjemiddagar. Nu ska prinsessväggen vara klar, men kanske kan måla dit fler saker med tiden. Det är ju så kul!! Alma är helnöjd iaf och det är ju det som är viktigast.

Efter första målningen...

Efter andra målningen...Det är svårt att få en hel bild av allt som är gjort, har tagit många små bilder ist. Här ser man det mesta iaf. Det är ju detaljerna som gör det och några saker ska till. Det var riktigt kul att måla så här stort och mycket,även om det tar tid. Och som min syster sa: -Det kommer ta emot den dagen vi måste måla över detta. Men vi kom fram till att Alma bara får sätta tyg över så vi kan spara den fina väggen!!

Nu i helgen har vi blivit tvåbarns föräldrar för några dagar, Thea och Alma är och hälsar på för de har också påsklov. Idag var vi och badade, skoj, men önskar att de bygger till lite mer grejer på vårt badhus så det blir lite roligare!! Imon ska de följa med till jobbet och leka och vara fröken. Det ser de fram emot.


Idag är en speciell dag, för det är ingen vanlig dag.Hipp, hipp, HURRA!!! Stort grattis till er och er lilla Alva!


Stor kram och god natt!RSS 2.0