Grattis på morsdag!

Idag är det söndag och morsdag! Grattis söta mamma. Kändes lite tråkigt innan när jag pratade med Mamma, för då var hela familjen där med barn och allt utom jag...men hey, jag var ju hemma förra helgen och ska kanske dit nästa även om det varit ultimat att åka hem den här helgen eftersom det inte finns några här som vill umgås med mig i helgen och Kalle jobbar kväll...så henne har man träffat typ MAX 2 timmar om dagen. Men jag har klarat mig ganska bra ändå...Njutit av mitt egna sällskap.  

Idag har jag njutit av solen, satt vid soltrappan i Tivoliparken och njöt av solen och min braiga bok! Har nog fått lite färg allt!!  I parken var det fullt av folk och det  var även någon vinbrändoll oxå, på en söndag hmm ja...När jag gick genom satden får man verkligen se hur det ser ut när det inte städas på söndagar, det ligger skräp överallt, främst efter allas fyllemat som det absolut behövde under natten...helst ligger det precis berdvid papperskorgen oxå. Det är svårt det där med att slänga skräpet i papperskorgarna. Väl hemma har det blirvit bus med Ebba och lite mat i magen och nu blev jag supertrött.

Så nu blir det slapp i soffan eller i solstolen på balkongen, en powernap kanske?


Jag är sugen på att färga min rosa slinga ingen!!

Har ni några tips om vart man ska åka på Öland??!!

Sommar..

Det blev visst sol till slut, underbart. Jag tittade inte färdigt på hela filmen för den var inte direkt någon för mig, lite för mkt. Jag gick ut och satte mig i solen ist och läste i min bok, Mig äger ingen, men jag saknar ändå min ljudbok. Får nog gå och låna mig en ny på måndag så jag kan börja lyssna igen för det gillar jag just nu!

Efter en stund i solen blev det lite mys med Kalle och lite lunch/frukost för Kalle. Vid 16 var det dags för Kalle att åka till jobbet igen så jag följde henne till bilen sen var det tvätten som gällde.

Väl hemma blev det lite fix med arbeten och matlagning. Ikväll blev det potatis och morotsstavar i ugn, egengjorda tacohamburgare och guacamole och sallad. MUMS! Men det är så tråkigt att laga mat till sig själv, men vad gör man, Äta bör man...

Stackas Ebban...hon mår inte så bra idag, kräks och så...så hon ligger och sover nu. När hon börja gnälla och springa runt gäller det att snabba sig ut med henne annars kan det hända en olycka...


Orkar knappt titta upp...stackan.


Nu tittas det på Robinson finalen 2009!


Lördag...

Så skönt med helg...önskar vädret vore bättre. De lovade att det skulle bli så fint och soligt väder idag...men än så länge är det moln på hela himlen. Men det gör inte så mkt. Jag har sådan fruktansvärd skallebank idag så det får bli soffan ett tag till med en film. Den andra sover ju, jobbat över som bara den. tja...det hade varit en bra helg att åka tll Ljungby på! Men det får bli längre fram!

Igår var jag helt snurrig kändes det som. Det blv en extra lång dag. Kom till jobbet som vanligt 7.30. Då säger en kollega till mig, men du börjar väl inte förrens 10 idag. HJÄLP! tusan, jag kom för tidigt vilket oxå innebär att jag skulle jobba till 18.30 ist. för 17.30. Ja, det var bara att gilla läget, vad ska man annars göra. Sen var jag lagom trött när jag kom hem, då var det soffan och mys med Ebba för hela slanten.

Nehe, nu ska jag titta på Hancok innan jag ska göra lite måsten och innan Kalle vaknar!


Bild lånad från google.

Man ska gå mellan regndropparna så blir man inte blöt!

Några bilder från helgen som var!

 
I lördags varvi ju ute i skeen hos Ida och Johannes. Anna och Jappe var oxå med, och man blir trött av att gå på fest, eller hur Anna?! ;) När man sover så gott så vill man inte vakna...

  
På långpromenaden var det urmysigt. Massa söta hus och lummiga träd. Det blev ett skutt oxå när en STOR orm slingrade sig över vägen. Snabb som tusan...men fick med den på bild i gräset, ser ni den?!?!


Var på fika hos denna söta dam och hennes lilla syster. Så mys söta men Lillsyrran gillsade inte alls mig idag...hmmm...
Längtar tills vi ses nästa gång och då får vi kanske mysa en lite längre stund... Fick inget kort på Nellie eftersom hon givetvis skulle käka precis när kameran var framme...

Nu var öven semestern bokad, delvis iaf. Vi ska åka en vecka till Öland!! Någon som e sugen på å följa med, finns plats. Det ska bli ur mys...Jag beställer SOL!!

Idag lyckades jag gå mellan regnskurarna....Vilken tur jag hade...:D För jag hade inte velat bli dyngsur när jag gick hem från  affären, det var TUNGT och jag fick orangutangarmar... Det kändes att man tränat igår iaf...;P

Nu lite mys här med Ebba....KAlle jobbar ju...

Håll i hatten så den inte flyger iväg, det är ju storm ute!!



Hårboll...

Massor att stå i och tar väl mig inte tiden till att göra vissa saker som man borde som att uppdatera bloggen...

Idag har jag jobbat och jobbat precis som igår. JAg hann även med en springtur, sköönt...för idag orkade jag!! Heja mej!!

Ebba hårar MASSOR!!! och me no like...kan det aldrig ta slut...och snart löper hon väl med!

Helgen bjöds på massa mys i Ljungby...uppdatering blir imon med massa bilder!!

Nu klinka lite gitarr, packa väskan och natta allihopa!!

Hmm...vad blir det för något till semestern??!!

Sov gott


Sköna lördag!

Igår kom kalle med spontan ideén att vi skulle köra till Ljungby ikväll för att hälsa på lite vänner och mina föräldrar. Sagt och gjort...eller ska köra snart iaf! Ska hämta Kalle efter jobbet vid 17 och innan dess ska jag åka och träffa Madde och busa med Noah!

Innan idag har jag städat och gjejat, packat lite, varit på stan och inhandlat några grejer, bakat en kaka och ätit lunch. Nu ska jag ordna med det sista innan det är dags att bege sig iväg. Ska bli skoj att träffa alla söta, blir ut till Skeen ikväll till Ida och Johannes, eftersom det är fullt av flyttkartonger hos Anna och Jappe.

Imorgon Söndag ska vi åka och hälsa på hos Filippa och Nellie. Var längesedan jag träffade mina prinsessor och lilla Nellie har jag bara träffat när hon låg i mammas mage.

Nehe...fixa med det sista var det ja...ska åka och köpa lite gubbar till skumpan!!

Trevlig lördag!!


mmm...sommar...

Ledig dag!!

Härligt att få vara lite extra ledigt. Idag har jag varit lite effektiv iaf...och mer ska det bli. Gick upp och åt frukost med Kalle som kom hem vid åtta efter att jobbat natten. Gick ut med Ebba sen fixade jag mig i ordning. Körde hem Greta så hon slipper få parkeringsböter, fixade med alla räkningar, HJÄLP vad mkt det blir till nästa månad...Nu vill jag ha skattepengarna!!  Och har grejat lite med lägenheter.

Ska snart ut och gå en långrunda med Ebba för att därefter göra färdigt mitt arbete som ska skickas in till högskolan. Ska viss hinna äta lite mat oxå.


Lilla Ebba måste hinna få ett bad, för hon fäller allt för mycket nu...och vi kan inte borsta hur mycket som helst ju!

Ikväll blir det kanske bio igen, En natt på museet 2. Någon som sett den??

Nehe...dags att ta vara på energin man har.

Kram

Tack Thea...



Söta bilden fick jag från Thea idag...fick en annan också....men den har visst försvunnit... hmm...får fixa den igen..

Idag är det ledigt här...skönt...har njutit av dagen och inte gjort så mycket. Kollat lite semester förslag, myst med min sjukling...stackare... Och visst jobbat lite. Ska jobba lite till men lite förberedande, fast det är roliga saker. I helgen vet jag inte vad jag ska göra. Ta dagen som den kommer och umgås med nära och kära. Njuta av att jag är ledig imon och göra lite måste saker också..

Nu slappar jag lite framför L-word. Solen vill ju inte lysa så mycket som jag vill...


Tisdag...

Dagarna springer på allt för fort och det finns massor att göra mest hela tiden känns det som. Lördagen bjöds på fest hos Malin och sen var det Harrys som gällde. Mysigt ställe, första gången jag var där....finns vissa ljusglimtar med uteställen i denna stad!! Det var en kanonkväll...KUL!!

Igår jobbade man lång dag....därefter var vi på bio. Änglar och demoner...den var BRA, fast det var ju ingen rolig kommedi film direkt. Men höll dock på att somna eftersom jag var så trött efter en lång jobbdag...men jag höll mig vaken trots allt...stora ögon och mycket rörande på kroppen.

Har även sett Yes man med Jim Carrey och Allt flyter. Riktigt skoj filmer asså...Se dem!!

Idag har jag tagit veckans första springtur efter att tagit det lugnt med träningen efter en envis förkyldning och hosta. Men det var sjukt jobbigt...inte så långt idag, men bättre lite än inget!! Imon får det blir promenad eftersom det inte är någon anan träning som jag brukar..

Mina kära föräldrar och min söta farmor var ochså och hälsade på innan idag. Det blev en kortis eftersom vi var på väg ut och de var på väg hem från Ystad så stannade bara till lite grann. Det var mysigt att träffa dem.

Imon ska vi åka till Kreativum med jobbet. Då blir det en massa exprimenterande. När dagen är slut så är jag ledig i 4 dagar...så skönt...men vad ska man hitta på??...Tja vara ledig och hitta på något skoj antar jag!!

Nehe...nu läsa lite blogg sen sova!!

Natti


På väg hem från staden...

Bilderna talar ganska bra för sig själva. Såg alla de här olika blommorna på träd, buskar och marken när jag gick längs gatan hem till Kalle. En gata på ca 400 meter.Underbara vår och sommar...doftar underbart!!!





     



     

Vad är det som saknas??


Tro det eller ej, men idag får vi brygga kaffet på golvet. Detta eftersom proppen gick i en del av köket flera gånger igår och vi vågade inte sätta i en ny innan vi vet vad felet är? Så nu fungerar inte eluttagen i köket så¨kaffebryggaren får stå i hallen ist. =D


Kaffe i glas tycker jag bäst om!

Idag har jag inte gjort så mycket. Tog en lååång sovmorgon, lite för lång allt men det blir så när mörkläggningsgardinen är nere och man inte ställt någon klocka. Det kommer defenitivt göras imon eller så skippar vi rullgardinen.

Jag har rensat min garderob på kläder och skor...lite mer ordning nu och det finns säkert saker som jag sparat som jag tror mig kommer användas någon gång. De får isf vara kvar tills nästa rensning.

Har  även varit med Ebba i hundpaken, där tycker hon det är skoj att busa. Fick även tillfälle att borsta henne igen...hon e för hårig just nu...fäller all päls...

           


Nu på Tv:n rullar L-word säsong 4...hämtade säsong 5 igår...längtar till jag får börja titta på den med...men först får jag titta om på 4:an...

Vad händer ikväll..?? Hmm...tänkte grillat men vädret ser ju inte så lovande ut..?!


Get uppa...

Host och snörvel och kill i halsen....det är så jag känner mig just nu...men man kämpar på  med dagen ändå. Det går väl över någon gång antar jag.

På jobbet idag har det varit hög grad av 6-års trots...blir såå trött... och även en hel del pärlplattor som ska strykas...de är mycket flitiga...

I helgen såg vi ett döroligt reklamklipp.... gå in på you tube och sök på get uppa.... hahaha...Så roligt.

Eurovision....hmmm....ja inte så mkt bra låtar om jag får säga mitt... titta en liten stund till...sen ut med Ebba och sen sova...

Natti!

Om du har ett äpple....

Oj, så täpt jag är idag.... Pust... Tur det finns nässpray iaf...annars hade inte jag överlevt. Feber har jag sluppit så det har bara varit att pallra sig till jobbet. Tur är väl det eftersom när jag kom dit så var två sjuka. Men som tur var funkade dagen bra på jobbet!

Ikväll har jag inte gjort så mkt. Hämtat Ebba-Greta på dagis där hon e poppis allt, speciellt hos Lottas barn. Därefter har jag pluggat lite och lagat mat samt klinkat på gitarren...


Kommer ni ihåg "om du har ett äpple vill du dela det med mig?" Den spelas förfullt och även Hajarna och Luckey Luke.

Alltid lika roligt med barnlåtar! Vi övar och övar inför vår musikal.

Imon är det till högskolan igen eftersom jag ska redovisa mitt arbete då...det kommer gå toppen..

Nehe...nu blir det sängen allt...


The Women

the-women-movie-poster.png

 

I veckan såg vi denna roliga film!

De jämför med Sex and the city, men det kan inte jag göra riktigt eftersom jag är ett fan av dem. 

Men filmen var kanonrolig och absolut sevärd!!

 

Någon mer som sett den!

 

Något negativt är att Hemmakväll i Kristianstad har stängt för renovering i tio dagar. Det blir ingen film och lördagsgodis :(  De har lätt stans godaste godis där!! Massor att välja mellan och förstora påsar som det går i för mycket godis i och ändå tar vi bara en bit var och för många sorter :P


Växjö och tokförkyld!!

Hej söndag!

Sköna härliga söndag. solen lyser, det blåser dock och är nog inte så varmt ute, var dock ett tag sedan jag var ute. 

I fredags var det mys med tacos hos Erika, härligt att få tjöta av sig lite men trevligt folk. Alltid blir det tacos där, nästan iaf ;)..me hey, i like it!

Lördag, bjöd på mysfrukost och soffmys. Därefter blev det fika och promenad med Marie och Olivia den sötbiten. Därefter blev det tvätt för hela slanten och sen gjorde vi tacopaj :P mums.
Skulle gått och lagt mig tidigt igår, men blev fast i en film...hmm vad hette den.. den var bra iaf..och sen blev klockan halv 1 innan jag låg i sängen.

Dagen idag började tidigt, tidigt. Klockan 6 ringe klockan. Pust. Drog mig upp och fixa i ordning allt. därefter blev det brumma till Hässlehåla för att hämta Kalle vid 7 för vidare färd mot Ljungby och mina föräldrar. där skulle vi lämna Ebba över dagen, sen vidare mot Växjö. 
Mitt sällskap i bilden var min ljudbok, eftersom Kalle jobbat natt och behövde sova lite. Till Växjö skulle vi för att senare idag titta på fotboll. (behöver jag säga att det inte var mitt förslag, men kunde inte låta henne köra själv så långt efter att jobba en hel natt). Och vad gör en söndagsutflykt egentligen?!

Så nu är vi här i Växjö, hos Kalles syster och sambo, trevligt. Blev bjudna på frukost när vi kom hit. Nu sover Kalle en liten stund till, Emy och Carin är iväg och jag sitter här i soffan. Fick iaf jobbat klart det jag skulle gjort ikväll annars, skönt. 

Till råga på allt är jag tokförkyld med, SNÖRVEL!! 

Snart fotboll, kommer inte ihåg vilka lag me kalle har spelat i båda iaf,  och sen blir det pizza! Ikväll ska vi tillbak till skåneland igen!

Hej då!

Jordgubbar med glass och chokladsås...


Mys med Ebba efter en lång dag. Närmare soffan än så kommer hon inte..;)

Efter en lång springtur direkt efter jobbet blev det god mat och snart blir det jordgubbar med glass och chokladsås.
Det är mumma!! Fast egentligen smakade jordgubbarna inte så mkt, men det var gott ändå.


Vi åt även gubbar i söndags, köpte två liter!

Ikväll blir det även lite mer klinkande på gitarren och sen sova, inte lika tidigt som igår kanske när vi låg  i sängen redan halv tio. Ha ha...vi var lite trötta.

Nu har det varit äntligen hemma och snart Desperata fruarna...

hmm...borsta Ebba var det oxå...mycket som ska göras!!

Ebba Greta Mutter von Flin


En nybadad Ebba som har mycket långa klor. De klipptes lite sen ;)
Hon gick till och med in i badrummet själv denna gång, men det var inte helt frivillgigt ändå...Att bada är inte favoriten men att torka sig är mysigt och skönt att få leka med handuken.


Duktig som hon är fick hon ett gott nyttigt ben därefter. Dessa gröna ben är bra för tänderna :) Hennes andedräkt är inte att leka med även om vi borsta tänderna på henne. Nu är hon inne i sin fäll period med...suck...hår överallt. Tur att hon e så liten då..

Den stora värmeljusjakten!

För ett ta sedan avslutades vår stora värmeljusjakt i skolan. Den gick utt på att vi skulle samla in så många tomma värmeljuskoppas som möjligt. Tävlingen pågick från 15 oktober 2008 till 15 april2009. Vi samlade in 50500 g värmeljuskoppar och kom 6:a lokalt på Älmhults IKEA! Vi kom även 47 av 1046 stycken anmälda klasser i hela Sverige. Det är bra!!

Så här mycket värmeljuskoppas blev det!! Eftersom våra elever var så duktiga ordnade vi en härlig värmeljusfest för dem. De badade i värmeljuskoppar, det togs kort och åts goda värmeljusmuffins. Barnen fick fina diplom också som tack för de varit så duktiga!


Vi fortsätter med vårt samlande och ska vara med till hösten igen. Kanske vi kan komma på en bättre placering då och vinna lite pengar. Vinner du lokalt vinner man 5000 kr och vinne man allt ihopa så får man dubbelt upp 10 000. Och det kan vår lilla skola behöva!!

RSS 2.0